Omakotitalon pääsuunnittelija

Omakotitalon rakennuttaminen on ainutlaatuinen projekti, jonka aikana tehtyjen ratkaisujen vaikutukset ulottuvat vuosikymmenien päähän. Valitsemalla omakotitalon pääsuunnittelijaksi ammattitaitoisen ja luotettavan rakennusalan osaajan, varmistat, että lopputulos vastaa alkuperäisiä rakennussuunnitelmia.

Pääsuunnittelija toimii rakennuttajan oikeana kätenä, joten hänet kannattaa valita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mielellään valinta kannattaa tehdä jo tonttia valitessa, jotta saat asiantuntijan panoksen heti alusta alkaen. Hyvin hoidettu suunnittelu vähentää rakentamisen kustannuksia ja parantaa tehtyjä ratkaisuja. Rakennuttajan kannattaa aina perehtyä sopivan pääsuunnittelijan (kuten myös muiden ammattilaisten) valintaan, jotta unelmien kotia on varmasti pystyttämässä mahdollisimman ammattitaitoinen porukka.

Omakotitalon pääsuunnittelija

Omakotitalon pääsuunnittelijan hankinta on pakollista uudisrakentamisessa. Pääsuunnittelija koordinoi kaikkia suunnittelun osa-alueita. Hän ohjaa muiden suunnittelijoiden työtä ja vastaa suunnittelun kokonaisuudesta ja sen laadusta sekä eri suunnitelmien yhteensopivuudesta. Tarkemmat lakisääteiset tehtävät on kirjattu maankäyttö- ja rakennusasetukseen

Pääsuunnittelijan tehtävien laajuuteen vaikuttaa hankkeen laatu ja laajuus. Sovimme aina ennen projektin aloittamista mitä sopimukseen kuuluu. Tehtävä voi olla laaja tai suppea.

Pääsuunnittelijan ohella myös omakotitalon vastaava työnjohtaja on uudisrakentamisessa pakollinen valinta. Halutessasi voit valita saman henkilön hoitamaan molempia tehtäviä. Tällaisen ratkaisun etuina ovat muun muassa vähentyneet kommunikointi- ja organisointiongelmat, kun sama henkilö vastaa sekä suunnittelijoiden koordinoinnista että käytännön työsuorituksista. Uudenmaan talotarkastuksen kautta voit hankkia myös vastaavan työnjohtajan.

Pääasiallinen toiminta-alueemme on Lohja, Siuntio, Kirkkonummi, Espoo, Vihti, Salo, Raasepori ja Karjaa.

Ota yhteyttä, niin lähdetään rakentamaan yhdessä unelmiesi kotia!