• tarvittaessa yhteyshenkilönä toimiminen viranomaisiin päin
  • katselmusten ja tarkastusten asianmukaisuuden varmistaminen
  • turvallisuusohjeiden noudattamisen varmistaminen
  • varmistaa, että noudatetaan hyvää rakennustapaa
  • katsoo osaltaan, että rakennusmateriaaleina käytetään hyväksyttyjä materiaaleja

Projektin aikana työmaalla toimii väistämättä suuri joukko erilaisia työntekijöitä, joten asiaansa paneutuvan ja ammattitaitoisen työnjohtajan valintaan kannattaa käyttää aikaa. Työnjohtajan riittävä läsnäolo työmaalla on ensiarvoisen tärkeää, jotta mahdolliset rakennusvirheet huomataan ajoissa ja näihin voidaan puuttua. Läsnäolosta ja tehtävämäärästä sovitaan aina tapauskohtaisesti. 

Muista varmistaa, että työnjohtajalla ei ole eturistiriitaa! Valvojaksi kannattaa aina valita ulkopuolinen asiantuntija, jos omakotitalo pystytetään esimerkiksi valmiista talopaketista.

Vastaavan työnjohtajan ohella myös pääsuunnittelija on uudisrakentamisessa pakollinen valinta. Halutessasi voit valita saman henkilön hoitamaan molempia tehtäviä. Tällaisen ratkaisun etuina ovat muun muassa vähentyneet kommunikointi- ja organisointiongelmat, kun sama henkilö vastaa sekä suunnittelijoiden koordinoinnista että käytännön työsuorituksista. Uudenmaan talotarkastuksen kautta voit hankkia myös omakotitalon pääsuunnittelijan.

Pääasiallinen toiminta-alueemme on Lohja, Siuntio, Kirkkonummi, Espoo, Vihti, Salo, Raasepori ja Karjaa.